Over mij

Mijn levensverhaal.

Eerst heb ik gewerkt in het bedrijfsleven, grote corporate organisaties (ING, Randstad, EY, PWC) in de functie van Trainee, Recruiter, HR adviseur en HR manager en later als Interim-er gaan werken voor de BMC groep (gemeentes) waar ik gewerkt heb aan reorganisatieprojecten.

Toen ik moeder werd, ben ik gestopt met werken om bij mijn kind te zijn. Ik trok veel met hem de natuur in en wilde meer leren. Ik was met mijn gezin op vakantie bij Annemarie in Lana (Noord-Italië), een wijze vrouw waar mijn vuur voor de wilde planten is gaan branden nadat ik na een “kneipp ervaring” een glas brandnetelthee kreeg. Naast het moederschap (inmiddels 4 kinderen) ben ik me gaan verdiepen in het thema Natuur & Gezondheid.

Vele opleidingen en cursussen volgden (o.a. Herborist, Basis Kruidengeneeskunde, Natuurlijk leven met wilde planten en kruiden, Wildplukken). Ik ben gediplomeerd herborist. Daarnaast heb ik het geluk gepakt om bij een aantal verschillende wijze vrouwen met kennis van de natuur praktisch in de leer te gaan en daar heb ik als beelddenker veel van geleerd. Dankbaar voor deze wijze levenslessen.

Sebastian Kneipp, een Duitse natuurdokter heeft me erg geïnspireerd, die de natuur inzet voor genezing. Zijn 5 pijlers zijn kruiden, water, natuur, voeding en balans. Vitale medewerkers met de kracht van de natuur (deze 5 pijlers integreren in het bedrijfsleven) was mijn eindscriptie voor de herboristenstudie.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom we aandacht geven aan medewerkers als ze ziek zijn en daarvoor niet (of minder). Preventief investeren in de gezondheid van de medewerkers met een “natuur bril” op. Vele wetenschappelijke onderzoeken bewijzen het positieve effect van de natuur op het functioneren van de mens in alle opzichten. Dat scheelt een hoop ziektekosten.

De verbinding tussen kantoor en natuur is voor mij “Thee uit de natuur”. Ik breng mensen in contact met de natuur, laat ze op zoek gaan (bewegen) in de natuur naar de wilde theeplanten van dat seizoen. Dat ze dat fijne buitengevoel kunnen verlengen met een glas thee uit de natuur vanachter de laptop of aan de vergadertafel. Thee uit de natuur!

Laat je inspireren, ik ontmoet je graag buiten in de natuur met een glas thee uit de natuur!