Workshops

Onkruidthee uit de natuur

We gaan op zoek welke onkruiden we kunnen gebruiken voor een gezonde thee. We verzamelen onkruiden en wilde planten waar we thee van kunnen zetten. Je leert de techniek hoe je de kruiden (die dan groeien)  kan drogen, zodat je deze ook in de winter kan drinken. We sluiten de workshop af door zelf een weckpotje te vullen met (gedroogde) theekruiden uit de natuur! Data worden ingepland. 

Superfoods uit het bos 

We lopen langs diverse kruiden en eetbare wilde planten. We gaan die proeven en bereiden er een product van die mee naar huis gaat. Het bereiden van onkruidpesto, tinctuur, kruidenolie, vlierbloesemlimonade, salade van onkruid, eetbare onkruid bloemen, duindoornsap, vlierbessensap of brandnetelsoep maken boven een vuurtje.  Superfoods gaan mee in de seizoenen. Diverse data door het jaar heen. Kijk bij tab agenda. Deze workshops zijn in samenwerking met natuurmonumenten en aanmelding gaat via de site van natuurmonumenten.

Workshop wildpluk

Leer wilde planten en kruiden herkennen in de tuin van PermacultuurCentrum Haarlem. Samen bereiden we een eenvoudige lunch van wilde planten, eetbare bloemen &kruiden.

Na deze workshop kan je een aantal basisplanten herkennen en heb je het zelfvertrouwen om deze ook thuis in het koken te gebruiken!

vrijdag 7 augustus 10-13.00 uur

Kosten 35€ pp inclusief wildpluklunch.

www.permacultuurcentrumhaarlem.nl

Blote voeten wandeling

7 november 8.30-10.30 uur

We lopen blootsvoets door het bos. We voelen verschillende ondergronden. We lopen naar oosterplas en gaan ooievaarsloop (sebastian Kneipp) in het water doen (om je weerstand te verhogen). Gedeelte van de wandeling is in stilte.

20 euro pp aanmelden per app of email 06-50128236/cbusman@hotmail.com

start npzk ingang Duin en kruidberg (santpoort-noord)

Voorjaarscursus (lente)

Natuurlijk leven met wilde planten & kruiden

13 mrt – 10 apr – 15 mei – 12 jun 2021

zaterdag 15 tot 17 uur

kosten 125€ (incl reader en producten)

Herborist Corina Busman

www.permacultuurcentrumhaarlem.nl (aanmelden cursus via deze site)

Cursus vind plaats in de natuurlijke tuin en kas van het permacultuurcentrum in Haarlem

Geen zin in groepsverband? Individueel kan je ook aan de slag (zie coaching).