e-book superfoods

E-BOEKJE SUPERFOODS UIT DE DUINEN – VOORJAAR Het is voorjaar! Als je goed om je heen kijkt zie je overal (eetbare) voorjaarskruiden groeien. In de duinen, maar ook bij jou in de tuin of in de straat. Wist je dat deze vaak supergoed voor je zijn? Zo geeft daslook je weerstand een boost, is paardenbloem goed tegen voorjaarsmoeheid en zit veldzuring bomvol ijzer en Vitamine C. Je gebruikt waarschijnlijk wel kruiden als basilicum, munt of peterselie in gerechten. Maar waarom niet een keer winterpostelein of daslook in je smoothie, pesto, soep of salade? Die zijn net zo krachtig en groeien lokaal.  

Om je dit voorjaar (maart – juni) te inspireren om de natuur in te gaan, de planten en kruiden te herkennen, er meer over te weten te komen en ze te verwerken in je gerechten, heb ik samen met Kristel van Liefs uit Zandvoort het E-boekje Superfoods uit de Duinen geschreven. In dit boekje van 27 pagina’s vind je informatie over 15 voorjaarskruiden. Hoe zien ze eruit en wat doen ze voor je lichaam? En hoe kun je ze verwerken in gerechten? Er zijn staan daarom ook 5 recepten in het boekje. Ook geven we tips over wildplukken, het laten groeien van deze kruiden in je eigen tuin en lokale adresjes waar deze kruiden en planten plukken, proeven of kopen.

BESTEL HET E-BOEKJE. Je kunt het E-boekje aanschaffen voor € 8,99 (inclusief BTW). Na betaling in de webshop kun je het bestand direct downloaden. Je kunt er daarna voor kiezen om het online te lezen of het zelf eventueel – in z’n geheel of deels – uit te printen. Het zijn 27 pagina’s A4. 10% van de opbrengst doneren we aan Werkgroep De Zwarte Bij Zuid-Kennemerland. Het boekje is leuk voor als je in deze regio woont, maar ook voor als je hier op vakantie bent.