Cursussen

Cursus Thee wildpluk / Thee uit de natuur

Zoek, oogst en proef thee uit de natuur.  We gaan ontdekken van welke wilde kruiden we thee kunnen zetten. Van de bloesem, bloem, blad, wortel, bes of zaad die we vinden in de tuin van PermacultuurCentrum Haarlem gaan we thee zetten.

In de cursus ligt de nadruk op wilde planten herkennen, technieken om de wilde kruiden te drogen en te verwerken tot een wilde theeblend. Ambacht thee maken. We gaan veel thee proeven van wilde planten. De 1e en 2e lesochtend gaan we kruiden plukken, welke je thuis gaat drogen (met instructies). De laatste les maken we een wilde theeblend van alle gedroogde kruiden in de les. Je leert de wildplukregels en stimuleren we je om zelf wilde theeplanten in je tuin of op je balkon te zetten. We gaan ook wilde planten stekken om mee naar huis te nemen, zodat je thuis verse wilde thee kunt trekken.

Prijs € 125,- incl. wilde thee en handouts
Tijden: 9.00 – 12.00 uur
Data: vrijdag 8 april, 13 mei en 24 juni 2022 Aanmelden via corina@groenvitaal.nl of www.permacultuurcentrumhaarlem.nl

Cursus wildplukken en koken met wilde voorjaarskruiden

We gaan op ontdekkingstocht in de tuin van het Permacultuurcentrum Haarlem. En we gebruiken daarbij vooral onze zintuigen. Hoe ziet de plant eruit, hoe voelt, ruikt en proeft het?

Met ongeveer 15 wilde planten gaan we aan de slag, de wilde voorjaarskruiden. We maken  o.a  wildekruidenbouillon,  wilde smoothie, wilde pesto, wilde kruidenboter, wilde soep en wildpluksalade. Uiteraard schenken we thee van wilde kruiden. We gaan in de tuin ook een wilde plant stekken, zodat je die thuis in je tuin (of in pot op balkon) kan zetten.

Methodiek
De cursus is ervaringsgericht opgezet. Je bent in de tuin om te zien, ruiken, horen en voelen of actief in de keuken. Je krijgt een reader met alle producten en recepten. 

Prijs € 125,- incl. wilde thee en handouts
Tijden: 9.00 – 12.00 uur (vrijdagochtend)
Data: 11 maart, 22 april en 20 mei 2022 Aanmelden via www.permacultuurcentrumhaarlem.nl

Cursus Theepluktuin (train de trainer)

Wil je een theepluktuin opzetten en wil je graag snel en efficient met de juiste kennis van start, lees dan verder. Dit zijn maatwerktrainingen afhankelijk van doelgroep, gebruik en grote van de gewenste theepluktuin. Corina deelt haar ervaring (ze heeft meerdere theepluktuinen opgezet) en gaat projectmatig te werk. Theepluktuin kan heel goed ingezet worden als zinvolle dagbesteding bij een zorgboerderij of bejaardenthuis, maar ook horeca, zelfvoorzienende projecten en buurtinitiatieven kunnen met de theepluktuin aan de slag.