Cursussen

WILDPLUKKEN EN KOKEN MET ONKRUID

Cursus WILDPLUKKEN EN KOKEN MET ONKRUID

We gaan tijdens deze cursus op ontdekkingstocht in de wilde tuin en we gebruiken daarbij vooral onze zintuigen; hoe ziet de plant eruit, hoe voelt, ruikt en proeft het? en hoe kunnen we dit onkruid gebruiken in onze voeding.

We gaan met 15 onkruiden aan de slag. We gaan elke les wildplukken in de wilde tuin en er iets lekkers van maken. We maken  o.a  wilde smoothie, wilde pesto, wilde kruidenboter, wilde soep en wildpluksalade. Elke les sluiten we af met een wilde proeverij van lekkers wat we hebben gemaakt van onkruid. We drinken thee van onkruid. We gaan in de tuin ook een wilde plant stekken, zodat je die thuis in je tuin (of in pot op balkon) kan zetten.

Doordat de cursus 1x per maand is gaan we de onkruiden leren kennen in verschillende stadia. Van opkomend groen, rozet tot bloei.

Methodiek
De cursus is ervaringsgericht opgezet. Je bent in de tuin om te zien, ruiken, horen en voelen of actief in de keuken. Je krijgt het boekje Superfoods uit de natuur (twv 7,99) met duidelijke foto’s van de kruiden en beschrijving van recepten. 

Prijs € 135,- incl. wilde thee en boekje. (3x 3 uur)